Press ESC to close

Jeremić se povlači iz politike, evo čime će se od sada baviti

Vuk Jeremić i zvanično, poslije šest godina, više nije predsjednik Narodne stranke. Njega je naslijedio advokat Vladimir Gajić.

Jeremić se od funkcije oprostio i na društvenoj mreži Iks.

“Nakon više od šest godina, povukao sam se sa svih funkcija u Narodnoj stranci. Na prethodnim izborima nismo postigli zadovoljavajući rezultat. Mogli bismo da naširoko raspravljamo o uzrocima, centrima medijske i političke moći, domaćim i stranim, o tome kako smo sistematski razbijani iznutra i spolja, ali bez obzira na sve, kada se podvuče crta, svi treba da se suoče sa sopstvenom odgovornošću. Najveća je svakako moja, i zbog toga elementarna etika nalaže da se povučem”, naveo je Jeremić.

“Na čelu novog rukovodstva Narodne stranke je advokat Vladimir Gajić, koji može da računa na moju bezrezervnu podršku. Siguran sam da se naša politika i uverenja neće menjati u budućnosti. Bila mi je čast da predvodim izuzetne ljude, koji će u meni uvek imati prijatelja. Ostajem im neizmerno zahvalan, kao i svima koji su me u prethodnim godinama bodrili u borbi za bolju budućnost Srbije”, dodao je on, prenosi Kurir.

Da podsjetimo, Narodna stranka nije prešla cenzus na decembarskim izborima, zbog čega je još tada Jeremić najavio povlačenje sa svih funkicija.

Kako je za Danas rečeno iz informativne službe Narodne stranke, Jeremić će se u narednom periodu „prevashodno posvetiti predavanjima na Pariskoj školi međunarodnih odnosa“ na kojoj predaje Uvod u savremenu geopolitiku, „kao i uređivanju časopisa o međunarodnim odnosima “Horizons”. Rečeno je i da „će interese Srbije nastaviti da promoviše u inostranstvu kad god mu se za to ukaže prilika“.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije i bivši predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, dao je poslije izbora 17. decembra ostavku na mjesto predsjednika Narodne stranke i povukao se iz domaće političke javnosti, i to, kako saznaje Danas, trajno.

Takođe, za Danas je iz te stranke potvrđeno i da se “Jeremić povukao sa svih funkcija u Narodnoj stranci i u budućnosti će biti samo jedan od članova stranke”.

Kako je rečeno, Jeremić će “pružiti punu podršku novoizabranom rukovodstvu, ali više neće učestvovati u radu izvršnih organa stranke, niti nastupati u domaćoj političkoj javnosti”.

Podsjetimo, Narodna stranka, koju je Jeremić osnovao 2017. godine nakon predsjedničkih izbora na kojima je završio na četvrtom mjestu, na decembarskim izborima nije prešla cenzus, zbog čega je cijelo predsjedništvo zajedno sa predsjednikom Vukom Jeremićem dalo ostavku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *