U subotu, 18. novembra, u San Salvadoru održano je takmičenje za Mis univerzuma 2023. godine, a pobjedu je odnijela prelijepa Šinis Palasios iz Nikaragve.

Na ovom prestišnom izboru učestvovalo je 84 zemlje, a kao prva pratilja završila je Tajlanđanka Antonija Porsild, dok je mjesto druge pratilje pripalo Moraji Vilson iz Australije.

Mis Kolumbije Kamila Avela i mis Portorika Karla Gilfu zaokružile su prvu petorku.

U posljednjoj rundi takmičarkama je postavljeno pitanje u čijem bi životu provele jedan dan, a Šinis je odabrala britansku filozofkinju i feministkinju iz 18. vijeka Meri Volstenkraft, rekavši da je pomjerila granice i dala priliku brojnim ženama.

Miss Universe contestants: Miss Australia Moraya Wilson, from left, Miss Puerto Rico Karla Guilfú, Miss Nicaragua Sheynnis Palacios, Miss Thailand Anntonia Porsild and Miss Colombia Camila Avella, advance to the top 5 during the 72nd Miss Universe Beauty Pageant in San Salvador, El Salvador, Saturday, Nov. 18, 2023. (AP Photo/Moises Castillo)

“Danas za žene ne postoje ograničenja”, prokomentarisala je.

Šinis ima 23 godine, a studirala je masovne komunikacije na Srednjeameričkom univerzitetu u Managvi. Ona je bila i članica univerzitetskog odbojkaškog tima, ali je već godinama posvećena karijeri modela.

Ovo nije njen prvi izbor za mis; mlada ljepotica pobijedila je na izboru za Mis Teen Nikaragve 2016. i Mis svijeta Nikaragve 2020. godine. Takođe, ona se plasirala u 40 najljepših na izboru za Mis svijeta 2021. godine.

Miss Nicaragua Sheynnis Palacios reacts after being crowned Miss Universe at the 72nd Miss Universe Beauty Pageant in San Salvador, El Salvador, Saturday, Nov. 18, 2023. (AP Photo/Moises Castillo)

Inače, ovogodišnji izbor bio je veoma interesantan, s obzirom da su u finale prošle i dvije transrodne kandidatkinje, što se dogodilo prvi put u istoriji. To su Mis Portugala, stjuardesa Marina Mašeći, i Mis Holandije Riki Kole, prenosi ŽenaBlic.

I Mis Nepala je ušla u istoriju – ona je prvi plus sajz model koji je učestovao u nekom od zvaničnih izbora za Mis.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *