Press ESC to close

Horor na proslavi rođendana: Htio da zapali roštilj, pa zapalio djevojčicu (1)

Jednogodišnja djevojčica zadobila je teške opekotine po čitavom tijelu danas u naselju Blaca u Solinu i hitno prebačena u bolnicu, a jedna osoba je uhapšena.

Splitska policija je saopštila da je “prema do sada prikupljenim informacijama do incidenta došlo u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području. Muškarac je za paljenje vatre koristio zapaljivu tečnost koja se nalazila u flaši koju je vatra u jednom trenutku zahvatila, zbog čega je on bacio zapaljenu u dvorište u kojemu se nalazila beba i zadobila opekotine po tijelu“.

Teško povrijeđena djevojčica stara je godinu dana i tri mjeseca i smještena je u splitsku bolnicu gdje se nalazi a respiratoru. Ona je zadobila teške opekline glave i lica.

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama, gdje se okupilo društvo zbog proslave rođendana. Oni su počeli da pripremaju roštilja i pale vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazio u plastičnoj flaši.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući oko sebe u strahu bacio flašu dalje od sebe. Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala, i koju je vatra zahvatila po tijelu.

Članovi njene porodice i i ostali prisutni odmah su priskočili djetetu i pokušavali da ugase plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

Kako je saopštila policija, muškarac je priveden a obavlja se i uviđaj na mjestu događaja, piše Slobodna Dalmacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *