Press ESC to close

FUP neće preuzeti “kompletan Sky predmet”, ali će se angažovati u pojedinim predmetima

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prije nekoliko dana izjavio je da će FUP preuzeti sve “Sky predmete” od Tužilaštva BiH. Iz Tužilaštva BiH, međutim, stižu drugačije informacije.

Ramo Isak je kazao da je sa postupajućim državnim tužiocem dogovorio da “kompletan sky predmet što se tiče Federacije BiH preuzme Federalna uprava policije”.

“Znamo da je to veliko i da se hvatamo u koštac s velikim organiziranim kriminalnim grupama, ali mi smo spremni”, rekao je on.

Iz Tužilaštva BiH su, međutim, za Klix.ba poručili da na sastanku dogovoreno da će FUP biti uključen, ali o “kompletnom preuzimanju predmeta” riječi nije bilo.

“Tužilaštvo BiH postupa u više predmeta u kojima se koriste dokazi dobijeni iz SKY i Anom aplikacija, u kojima surađuje sa više policijskih agencija u BiH sa razine države i entiteta, kao i sa međunarodnim partnerima. Na nedavno održanom sastanku direktora FUP-a i glavnog tužitelja, dogovoreno je i da se kapaciteti Federalne uprave policije, koji do sada nisu bili uključeni, angažuju za rad u pojedinim predmetima, u kojima postupajući tužitelji procjene da ima potrebe za njihovim angažmanom”, navode iz Tužilaštva BiH.

Naveli su i da saradnja sa svim ostalim policijskim agencijama, koje su do sada bile uključene u rad na ovim predmetima, nastavlja se i dalje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *