Press ESC to close

Dojava o bombi ispraznila Gradsku upravu, Stanivuković ne želi da napusti zgradu

Policija je prije 20 minuta evakuisala zgradu Gradske uprave, nakon što je prethodno stigla dojava o postavljenoj bombi u pomenutom objektu.

Radnici Gradske uprave napustili su radna mjesta, dok je unutar zgrade ostao gradonačelnik Draško Stanivuković, koji odbija da je napusti, javlja reporter “Glasa Srpske” sa mjesta događaja.

Odbornici Skupštine Grada Banjaluka oko 7.30 nastavili su održavanje vanredne sjednice, koja je u prethodnom periodu dva puta prekidana.

Inače, pomenuta sjednica, na kojoj se raspravlja o usvajanju rebalansa budžeta, izazvala je posljednjih sedmica brojne potrese na banjalučkoj političkoj sceni ali i trzavice unutar pojedinih partija.

Rebalansu se najoštrije protivi predsjednik banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić, koji je nedavno najavio blokadu Gradske uprave.

– U slučaju da bude sazvana sjednica Skupštine grada Banjaluka bez SNSD-a i predsjednika Skupštine grada Banjaluka, podići će se borci, svi članovi i simpatizeri SNSD-a i pozvati građane da izvrše blokadu Banjaluke i svima stave do znanja da “granica postoji” i u Banjaluci, da se tu brani Srpska, jer ako se tu ne brani, ne treba ni kod Jajca – rekao je tada Đajić.

Na najavljenom protestu ispred Gradske uprave povodom nastavka vanredne sjednice Skupštine grada pojavio se predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić kao i predstavnici Savjeta za boračka pitanja.

Inače, rebalansu se ne protive svi odbornici SNSD-a, poput Marinka Umičevića, zbog čega je došlo i do trzavica u najvećoj partiji u gradu na Vrbasu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *