Press ESC to close

Dodik: Srpska sprečava direktnu isporuku oružja Ukrajini iz FBiH

BANjALUKA – Republika Srpska sprečava direktnu isporuku oružja Kijevu iz Federacije BiH, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je za rusku agenciju RIA Novosti istakao da te fabrike u FBiH kontroliše NATO i da je nedavno federalna Vlada, kao njihov vlasnik, pristala da udio u njima imaju američki fondovi.

“To govori da oni hoće da razviju i ojačaju ovaj trenutak. Mi ovdje ne možemo mnogo učiniti, samo dobiti informaciju i sprečavati direktnu isporuku u Ukrajinu, što i radimo”, dodao je Dodik.

RIA Novosti napominju da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac tražio u martu od vlasti u FBiH da izvrše provjeru preduzeća odbrambene industrije “Pretis” i “BNT” Novi Travnik, ali su to federalne vlasti ignorisale.

Tada su se na internetu pojavile fotografije vojnika ukrajinske vojske sa municijom BiH proizvodnje za minobacače kalibra 82 i 120 milimetara.

Podsjeća se i da je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez u martu rekao da je u FBiH pokrenuta proizvodnja dronova kamikaza za izvoz u Ukrajinu, ne otkrivajući detalje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *