Press ESC to close

Dodik: Oni koji rade protiv Srpske, imaće problem sa njom

GRADIŠKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je rezolucija o Srebrenici podmukao potez protiv jednog naroda i poručio da će oni koji rade protiv Republike Srpske imati problem sa njom, ali da srpski narod nema razloga za strah i brigu i da će Srpska raditi ono što je u njenom interesu.

“Ako bude usvojena rezolucija, mi to odbacujemo. Tu kvalifikaciju ne možemo da prihvatimo. Genocid je moralna diskvalifikacija jednog naroda. Republika Srpska više ne vidi razloga zašto bi egzistirala nakon ovoga u BiH”, rekao je Dodik u Gradišci, gdje je danas obilježeno 29 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije u hrvatskoj akciji “Bljesak” kada je ubijeno 283 Srba, među kojima 12 djece.

On je naglasio da genocida u Srebrenici nije bilo, kao ni bilo gdje na prostoru BiH.

“Genocid je bio nad srpskim narodom u Prvom i Drugom svjetskom ratu. Nijemci su pobili pola našeg naroda, a danas gledamo Šmita i američkog ambasadora Marfija. Sankcije imamo u ovom trenutku, ali ne damo naš karakter. Slobode nema bez karaktera”, rekao je Dodik.

On je istakao da cilj ovakve rezlucije nije pomirenje.

“Zašto je ekstremna moja priča, a ne rezolucija? Vaš cilj je da nas ugušite. Da je cilj pomirenje, gurali bi nešto drugo”, ukazao je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska ne želi da ratuje.

“Borim se i hoću da svi budu ravnopravni u Srpskoj. Oni koji rade protiv nje imaće problem sa njom. Republika Srpska će uraditi onako kako misli da je u njenom interesu. U Federaciji BiH prijete da će kopati rovove i to nama ništa ne znači, ne zanima nas. Našem narodu kažem da nema razloga za strah i brigu”, poručio je Dodik.

On je još jednom zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je uložio nesumnjiv napor da predoči stavove Republike Srpske i Srbije o ovom pitanju.

“Zahvalan sam Srbiji za sve. Vučić ne oklijeva da zaštiti interese Srbije i Srpske i razumije dešavanja u BiH. On ne želi loše Bošnjacima i niko ne razmišlja o sukobu, nego o politici, a to je da ne želimo da živimo onako kako nas neki žele okvalifikovati”, naglasio je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska država svih koji žive ovdje, a primarno srpskog naroda.

“Naši ljudi neka obilježe sve naše divne praznike. Obilježite praznike i Vaskrs i uradite to po našim običajima i tradiciji. Srpska vas čuva i želimo da gradimo mir. Okupimo se na najbolji način i okupimo naše prijatelje, bili Srbi ili Bošnjaci. Okupljaćemo se i narednih godina i pamtimo i neće nam se ponoviti. Neka žive Srpska i Srbija!”, poručio je Dodik. /kraj/ddp/vj/foto/video

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *