Press ESC to close

Dodik i Vučić: Važno je da Srbi uvijek budu zajedno i da slave sve pobjede

UB – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Pambukovici kod Uba da je važno da Srbi uvijek budu zajedno i da slave sve pobjede.

“Vjerujem u srpske pobjede, vjerujem u Srbiju i u sve što ona može da uradi. U Pambukovici ste dali veliki doprinos tome”, istakao je Dodik u obraćanju mještanima Pambukovice kod Uba koju je danas posjetio zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je zahvalio Vučiću što je danas sa njim u tom divnom kraju.

On je podsjetio da i u Republici Srpskoj, njegovom kraju, ima mnogo mjesta nazvanih Bukovica, te naveo da je on iz sela Mrčajevci, nedaleko su i Topola i Aleksandrovac, a ista takva mjesta postoje i u Srbiji.

“To dokazuje da smo jedan narod”, istakao je Dodik.

Dodik je istakao da i Srbima u Republici Srpskoj stalno pokušavaju da uruše identitet i da kažu da nisu narod i da im nametnu da ne gledaju u Srbiju.

“Mi uporno gledamo u Srbiju. Oni misle da je to neki inat, da mogu da naprave BiH nasiljem prema Srbima, tvrdeći da treba da izgradimo naš identitet, da je Srbija daleko”, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da u Srbiju dolazi često i može da kaže da se Srbija digla, ali da se često zaboravi šta je to sve urađeno.

“Vučić je digao Srbiju, poboljšao njene kapacitete. Bez države nema ništa”, napomenuo je Dodik.

Komentarišući to što je Vučić danas Pambukovičanima obećao put, Dodik je rekao da se to može samo kada je sređena država.

On je naglasio da je više od demokratije to kada neko dođe i kaže da će da napravi 12 kilometara puta.

“Želim Srbiji i vama sve najbolje. Biću sa vama na Đurđevdan u mislima, to je moja krsna slava, i pozvaću Vučića da ga pitam je li je završeno”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da ga je narod u Pambukovici dočekao jednako kao što je i narod u Republici Srpskoj uvijek dočekivao Vučića, sa najboljim emocijama. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je suština svega jaka država i da Srbija dobro radi za dobrobit svojih građana, te najavio da će kroz mjesec dana biti obezbijeđeno više milijardi evra koje će biti uložene u sve puteve u zemlji.

Vučić je tokom posjete selu Pambukovica, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da će samo za puteve koji od tog mjesta vode do Uba, odnosno Valjeva, u najskorije vrijeme biti uloženo šest miliona evra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *