Press ESC to close

Derventa: Direktor škole sebi i radnicima sipao gorivo na račun škole

Ljubiša Đurić, direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” u Derventi, optužen je za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a tereti se da je sebi i drugim radnicima škole omogućio da sipaju gorivo na račun ove obrazovne ustanove.

Optužnicu koju je podiglo Republičko javno tužilaštvo RS potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Đurić se tereti da je u periodu od 21. avgusta 2015. do 31. avgusta 2021. godine u Derventi u svojstvu služenog lica, kao direktor JU Osnovna škola ” Nikola Tesla” Derventa, u namjeri da sebi i drugima pribavi korist, iskoristio svoj službeni položaj i ovlašćenja, kršeći zakon i interne propise, prenosi Mondo.

“Sebi i zaposlenim radnicima omogućio je sipanje goriva u vlastita vozila na račun navedene ustanove, bez prethodnog izdavanja naloga za službena putovanja, a zaposlenim radnicima omogućio i korištenje službenog vozila radi dolaska na posao i odlaska s posla, te tako sebi i drugima pribavio imovinsku korist u iznosu od 11.928 KM, a na štetu budžeta Republike Srpske”, stoji u optužnici.

Prema navodima optužnice, radnici su dobijali naknade po osnovu troškova prevoza, a potom novac podizali sa svojih računa i po nalogu direktora vraćali u računovodstvo škole, da bi isti bili evidentirani u neslužbenim evidencijama.

“Navedeni novac u ukupnom iznosu od 7.959 KM optuženi je prisvojio, te na način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a na štetu budžeta”, navodi se u optužnici.

Optužnicom je predloženo da se Đuriću izrekne mjera zabrane obavljanja dužnosti direktora osnovnih škola zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *