Press ESC to close

Anto Marinčić: Ministar čudak

Nekakva “Radna grupa za BiH građana Amerike koji su raseljeni”, pisala je predsjedniku SAD, Bidenu i kazala da je to što mu pišu u ime svih građana BiH. Ono što bi Biden trebao znati, u toj “Radnoj grupi” nema Srba niti Hrvata, dakle taj njihov stav samo je stav nekakve bošnjačke-muslimanske radne grupe.

            Onaj sirovi (sirov je mlak izraz, ali zbog osobnog digniteta neću ga nazvati imenom koje zaslužuje) ministar obrane BiH, Zukan Helez izjavio je da u RS postoje teroristički kampovi za vježbanje s oružjem. Kad su ga novinari počeli propitivati kazao je da ponekad vježbaju, potom da postoje poluilegalni teroristički kampovi.  Možda Helez misli da su u Dragu našu ušli Rusi koji ovdje vježbaju, sa svojim malignim ruskim utjecajem, jer je danas profitabilno spomenuti maligni ruski utjecaj? Čak i Bošnjak-musliman, zastupnik Džemal Smajić, je ismijavao tu njegovu izjavu pitajući ga kako paravojne, pa poluilegalne, pa nekad vježbaju, nekad ne vježbaju, gdje mu je logika u toj izjavi. Taj, sirovi i kakav sve ne, Helez izjavio je i to da u BiH postoje dodatne snage, neke treće sile, nekih država, osim Oružanih snaga BiH i EUFOR-a koje su spremne intervenirati u slučaju ugroze sigurnosti BiH! Koje su to treće snage nije pojasnio. S druge strane EUFOR tvrdi da je stanje u BiH stabilno.

Otkud Helezu takve informacije?

Možda ga još uvijek informira Izetbegovićeva, bošnjačka-muslimanska tajna policija AID? Nakon njegovih izjava nije nelogično upitati je Helez u Dragu našu uvezao pripadnike Hamasa, Hezbolaha, nekih mudžahedina u čiju se snagu uzda? Nakon svih izjava Helez dodaje da građani nemaju razloga brinuti se za svoju sigurnost!

 Predsjednik povjerenstva za nadzor nad obavještajnom službom, Cvitanović izjavio je da OBA nema nikakve informacije koje bi potvrdile Helezove budalaštine, koje istina potpiruju nacionalnu mržnju. Na zahtjev srpskih zastupnika Tužiteljstvo je formiralo predmet te će se izvršiti istraga je li to istina ili Helez izmišlja. I bez istrage jasno je da je to Helez plasirao kao odgovor na tvrdnje Srba da u BiH postoji opasnost od islamskog terorizma, od vehabija i radikalnih naučavatelja islama. Još uvijek ne možemo znati što je u svojoj izjavi rekao Tužiteljstvu, no jednoga dana i to će se saznati. Ono što bi mu se trebalo dogoditi, da je Draga naša imalo pravna država, jest da odleži onih devet mjeseci pravosnažne presude zbog davanja lažnog iskaza, koji su mu (iz teško prihvatljivih razloga) pretvoreni u uvjetnu kaznu. Također je nevjerojatno da čovjek pravosnažno osuđen, pa iako je ta kazna zatvorom pretvorena u uvjetnu, postane ministar u Vijeću Ministara!!! Danas je jasno da je plasirao lažnu vijest o bijegu Dodika, budući da su sigurnosne službe već rekle kako nemju saznanja da su Helezovi navodi o vojnim kampovima u kojima se vježba točni, očito je da je i to slagao, a slagao je i o postojanju neke treće vojne sile osim Oružanih snaga BiH i EUFOR-a u BiH. Srpski zastupnici u Parlamentu BiH podnijeli su inicijativu za smjenu Heleza. Sasvim je sigurno da će bošnjački-muslimanski zastupnici braniti Heleza i tako braniti laži koje on iznosi.

Izraelska, nerezidentna veleposlanica u BiH uputila je službenu notu vlastima BiH o djelovanju gradonačelnice Sarajeva prema izraelskom državljaninu. O tome je obavijestila OHR i SAD. O nizu gluposti koje čini bošnjačka-muslimanska politička oligarhija (napadi Sejde Komšića, SDA i drugih radikalnih bošnjačkih-muslimanskih političara na OHR i Ameriku) uspjela je posvađati se i sa Izraelom. Nikako im nije pametno zakačiti se sa Židovima, ali eto, oni misle da trebaju braniti Hamas.

            Dan državnosti Bosne i Hercegovine!?

Uistinu, više je ovo dojadilo i Bogu i narodu. Bošnjaci-muslimani guraju nekakav praznik kojega nema u Zakonu o praznicima, de jure ne postoji, ali ni de facto na dvije trećine teritorije i kod najmanje dvije trećine građana Drage naše. Kao odgovor na to njihovo “praznikovanje” policija RS zabranila je održavanje nekakvog antifašističkog skupa u Mrkonjić Gradu, a razlog koji su naveli je sigurnosna situacija. Ovo je bila još jedna prilika Bošnjacima-muslimanima da kažu kako Dodik ruši Daytonski sporazum. Međutim, oni koji poznaju pravo stanje stvari znaju, istina je da Dodik ruši, ali ruši zamišljenu islamsku državu Bosnu. To je PRAVI razlog zbog kojega ga Bošnjaci-muslimani napadaju!

Član Predsjedništva BiH, Bošnjak-musliman Denis Bećirović, Dan državnosti BiH ispred Vječne vatre proslavio je učenjem fatihe. Kako on misli da Hrvati i Srbi prihvate slaviti Dan državnosti koji će se obilježavati učenjem fatihe?

             Iako je već prošlo dosta vremena od posjeta Stoltenberga, kratko ću se osvrnuti na tzv. Federalnu televiziju koja je povodom posjeta Stoltenberga u goste pozvala Željka Sejdu Komšića, koji se lažno predstavlja kao hrvatski član Predsjedništva BiH. Na pitanje novinarke: Je li Stoltenbereg izjavio da nema puta BiH u NATO dok se njezini narodi ne dogovore Sejdo je dao GENIJALAN odgovor: “Nije tako rekao, ali zapravo jest tako rekao”! Vjerojatno se sjetio svojih vatrenih izjava da je ulazak BiH u NATO, skoro pa gotova stvar i onda se malo zbunio. Što se tiče njegove genijalnosti govori još jedan u nizu primjera: “Iza svega stoji Amerika” – dodao je kako bi potvrdio svoju genijalnost.

Što bi se reklo u narodu – Dobro jutro Kolumbo!

I na koncu ono što sam obećao u prošlom tekstu – Od danas ću u skoro svakom mom tekstu pisati sljedeće – Taktika Bošnjaka-muslimana, glede ispunjavanja 14. uvjeta za otvaranje pregovora oko ulaska u EU, je sljedeća: Inekako ćemo pristati postići dogovor oko 12. prioriteta, ali na donošenje Zakona u sudu u kojemu neće biti stranih sudaca te na donošenje Izmjena izbornoga zakona u kojemu će biti zastupljeno legitimno predstavljanje naroda NI PO KOJU CIJENU NEĆEMO PRISTATI! Istovremeno ćemo gurati priču da je za otvaranje pristupnih pregovora sa EU dovoljno ispuniti samo četiri od 14. uvjeta.

Znaju li to Čović i Dodik?

Draga naša, Žepče, 28. studenog 2023.                Anto Marinčić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *