Press ESC to close

Amerikanci: Netanjahu nas je uznemirio i razočarao

Bijela kuća je izrazila frustraciju prema premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu zbog njegove video izjave u kojoj optužuje SAD da zadržavaju pošiljke oružja i municije iz Izraela.

Administracija predsjednika Džo Bajdena je juče izrazila svoju frustraciju zbog snimka.

U međuvremenu, pojavila se informacija da je Bijela kuća otkazala američko-izraelski sastanak na visokom nivou nakon kritika izraelskog premijera, ali vrlo brzo je stigao demanti na tu vijest.

U prilog tome ide i činjenica da je za nastavak dana zakazan sastanak dvojice saradnika premijera Netanjahua sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost SAD-a Džejkom Salivenom.

Ponovo upitan o videosnimku tokom telefonskog brifinga s novinarima, portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi je ponovio da su Netanjahuove tvrdnje bile “znemirujuće i razočaravajuće koliko i netačne”.

Sjedinjene Američke Države insistiraju na tome da su zadržale samo jednu pošiljku bombi, o čemu su unaprijed govorile više od mjesec dana.

Netanjahu tek treba da otkrije na koje je druge pošiljke oružja mislio kada je pomenuo “nezamisliva” američka “odlaganja” u transferu oružja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *