Press ESC to close

Zaharova: Amerika pokriva Zelenskog pominjanjem “Islamske države”

MOSKVA- Poslije napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve, Amerika pokušava da spasi Ukrajinu pominjanjem terorističke grupe “Islamska država” i da prikrije sebe i režim ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog koji je stvorila, navela je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u članku za portal “Kp.ru”.

“Američki politički inženjeri su sami sebe satjerali u ćošak pričama da je napad na Krokus siti hol izvršila teroristička grupa Islamska država”, naglasila je Zaharova.

Prema njenim riječima, Vašington pokušava da pokrije sebe i režim Zelenskog “strašilom Islamske države”, prenio je TASS.

Zaharova je istakla da niz faktora direktno i indirektno ukazuje na umiješanost američkih vlasti u sponzorisanje ukrajinskog terorizma.

Ona je skrenula pažnju na “neviđenu količinu oružja i milijarde dolara uloženih u kijevski režim bez odgovornosti i uz korištenje korupcionaških šema, agresivnu retoriku u vezi sa Rusijom, bijesni nacionalizam, zabranu mirovnih pregovora o Ukrajini, beskrajne pozive na rješavanje sukoba silom, odbijanja da se osude višegodišnji teroristički napadi koje je izvršio kijevski režim i masovnu informativnu i političku podršku svim, čak i najgroznijim postupcima Zelenskog”.

Zaharova je napomenula da je ranija američka intervencija na Bliskom istoku dovela do pojave, jačanja i institucionalizacije niza radikalnih i terorističkih grupa koje su i danas aktivne u tom regionu.

“Koja je logika, pitate se? Novac i moć. A, s obzirom na međunarodno-pravnu zabranu direktnih intervencija, riječ je o sijanju kontrolisanog haosa i preoblikovanju svjetskog poretka rukama terorista. Pažnja, pitanje za Bijelu kuću: da li ste sigurni da je Islamska država? Nećete li se kasnije predomisliti?”, dodala je Zaharova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *