Press ESC to close

VOZAČI, OPREZ: Povećana opasnost od odrona

SAOBRAĆAJ se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH na većini puteva odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a na dionicama u usjecima povećana je opasnost od odrona.

Zbog sanacije klizita obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka i saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, zbog minerskih radova, od 7.00 do 15.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Zbog sanacionih radova izmjenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanaka-Doboj, i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka. Radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naselju Rudanaka.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom – urađenom privremenom obilaznicom u dužini 150 metara, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje – dionica Podvrsnik-Ljubinje u toku je rekonstrukcija puta, te se saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog izgradnje dionice autoputa od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća „Ruding“, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima Gradiška i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, a na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *