Press ESC to close

Vozač priveden nakon što je udario u spoljnu kapiju Bijele kuće

Jedan vozač je priveden nakon što je vozilom udario u spoljnu kapiju Bijele kuće, izjavio je portparol Tajne službe Entoni Guljelmi.

Guljelmi je rekao da se incident dogodio u ponedeljak, objavio je Si-Bi-Es (CBS) njuz. 

Američki predsednik Džozef Bajden nije bio u Bijeloj kući u vrijeme kada se dogodio incident.  

Bajden je u ponedeljak bio u američkoj državi Južnoj Karolini, u okviru kampanje, a u ponedeljak uveče je bio na putu za američku državu Teksas. 

Saobraćaj je bio blokiran nakon incidenta u blizini 15. ulice i Avenije Pensilvanija, koja se nalazi sa istočne strane Bele kuće, saopštile su vlasti, a saobraćaj je normalizovan nakon što je vozilo uklonjeno. 

Zvaničnici nisu objavili identitet ni druge informacije o privedenom vozaču, nije poznato da li će protiv vozača biti podnijeta prijava.  

Službenici za sprovođenje zakona upoznati sa incidentom rekli su za CBS da je vozač muškarac za koga se pretpostavlja da ima problema sa mentalnim zdravljem.  

On je bio na procjeni nakon privođenja, rekli su policajci. 

Fotografije sa lica mesta pokazuju automobil koji izgleda kao srebrni ili sivi kadilak sa tablicama američke države Virdžinije. 

U maju je vozač kamiona udario u bezbednosne barijere oko trga Lafajet, preko puta Bijele kuće, a prema sudskim dokumentima, 19-godišnji vozač je imao nacističku zastavu kada je uhapšen. 

Tajna služba je 2019. saopštila da je vozač pokušao da uđe u kompleks Bijele kuće prateći službeno vozilo kroz kapiju, a iste godine počela je izgradnja ograde koja je dvostruko viša od prethodne. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *