Press ESC to close

Vocap uvodi funkciju koja će obradovati mnoge korisnike

Uz sve bolje kamere čak i na telefonima koji ne koštaju mnogo, logično je da ćete se razočarati kada pošaljete nekome sliku, a ona stigne u mnogo lošijem kvalitetu.

Ovo se često dešava kada se slike šalju putem aplikacija za dopisivanje, a čudna stvar je da jedna od najpopularnijih, Vocap, muku muči baš sa tim problemom.

Prošle godine, šef Mete (koja stoji iz Vocapa) Mark Zakerberg, rekao je da se za ovu aplikaciju uvodi opcija biranja slanja slika u 4K rezoluciji (“HD” kvalitetu).

Ova opcija, međutim, nije automatski uključena, pa morate da birate “HD” opciju svaki put kada hoćete da pošaljete neki medija fajl – u suprotnom će otići u “standardnom” kvalitetu.

Sada, sajt “WABetaInfo” prenosi da Vocap testira opciju prema kojoj će korisnici moći da “HD” kvalitet unaprijed odrede za sve slike i video-snimke koje korisnici hoće da pošalju, umjesto da to rade posebno za svaki fajl.

Trenutno, ovo je omogućeno u beta verziji 2.24.5.6, a specijalizovani sajt piše da očekuje da će funkcija stići na Android telefone u narednim mjesecima, prenosi B92.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *