Press ESC to close

Vađenje krvi na još dva punkta

BANjALUKA – Punktovi za vađenje krvi u ambulantama porodične medicine Obilićevo i Lazarevo od juče ponovo rade, saopšteno je iz Doma zdravlja.

– Pored navedenih stanovnicima mjesnih zajednica Zalužani i Dragočaj, kao i Starčevica i Vrbanja biće dostupne sve naše hematološke, biohemijske, imunohemijske i komercijalne laboratorijske usluge. Prijem pacijenata za venepunkciju vršiće se od sedam do devet časova, svakog radnog dana, odakle će se laboratorijski uzorci transportovati u centralnu laboratoriju u objektu Poliklinike – navedeno je iz Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja još podsjećaju da je nakon hakerskog napada na integrisani zdravstveni informacioni sistem – IZIS JZU ova zdravstvena ustanova prilagodila način rada u Odjeljenju laboratorijske i biohemijske dijagnostike novonastaloj situaciji, a taj način rada odnosio se na redukciju rada u sedam terenskih laboratorija.

– S obzirom na veliku opterećenost navedenih laboratorija, koje dnevno pruže usluge za oko 700 pacijenata, rukovodstvo naše ustanove je donijelo odluku o ponovnom otvaranju dva punkta za vađenje krvi u ambulantama porodične medicine Obilićevo i Lazarevo, da bi došlo do rasterećenja centralnih laboratorija – kazali su iz Doma zdravlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *