Press ESC to close

Umro Adan Kanto, zvijezda serije „Narkos“

Adan Kanto, zvijezda serija “Narkos” i “Čistačica” i filma “Iks-Men: Daus of Future Past”, preminuo je u ponedjeljak nakon borbe s rakom, piše Varajeti.

Imao je 42 godine, a iza njega su ostali supruga i dvoje djece.

“Slomljeni smo od boli zbog smrti Adana Kanta. Bio je divan glumac i drag prijatelj, bili smo počašćeni što je bio dio porodice Vorner Bros., Televiziona i Foks Intertejnmenta od njegovog američkog debija u „Praćenju“ prije više od decenije”, izjavili su iz Vorner Brosa.,Televiziona i Foks Intertejnmenta u zajedničkoj izjavi.

“Ovo je nezamisliv gubitak i tugujemo zajedno s njegovom suprugom Stefani, njihovom djecom i najbližima. Neizmjerno će nam nedostajati”, dodali su.

Adan Kanto rođen je u Sijudad Akunji u Meksiku. Odrastao je Teksasu i rano se posvetio muzičkoj karijeri. Pisao je pjesme za nekoliko meksičkih televizijskih emisija i filmova te je na kraju završio na pozornici u adaptaciji filma Pedra Almodovara „Sve o mojoj majci“.

Njegova prva televizijska uloga bila je u seriji Estado de Grasija 2009. godine.

Kantov američki glumački debi bio je u kriminalističkoj triler seriji “The Following”, u kojoj je glavnu ulogu igrao Kevin Bakon. Kasnije je imao uloge u sitkomu “Mixology”, Netfliksovoj kriminalističkoj drami “Narkos” te serijama “Blood and Oil“ i „Second Chance”. Njegova prva značajna filmska uloga bila je uloga superheroja Sanspot u Foxovom filmu ” Iks-Men: Daus of Future Past” 2014. godine, piše Indeks, prenose Nezavisne.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *