Press ESC to close

Ukrajina ponovo napala Belgorod, Rusija masovno uzvraća

U toku je 694 dan rata u Ukrajini. Ruski sistem PVO je jutros oborio 10 ukrajinskih projektila na prilazu Belgorodu i Belgorodskoj oblasti, saopštio je guverner Vjačeslav Gladkov.

“Rezultati jutarnjeg granatiranja od strane ukrajinskih oružanih snaga Belgoroda i Belgorodske oblasti: 10 projektila je letjelo u našem pravcu, sve su uspješno oborene od strane PVO”, rekao je Gladkov u video poruci na Telegram kanalu, prenosi agencija RIA Novosti.

Rusija lansirala 33 bespilotne letjelice i 2 rakete na Ukrajinu, oborena 22 drona

Rusija je tokom noći lansirala 33 bespilotne letjelice i dvije rakete na Ukrajinu, a protivvazdušna odbrana je uništila 22 drona, saopštila je ukrajinska vojska.

“Glavna područja napada bili su jug i sjever. Vazduhoplovstvo i odbrambene snage Ukrajine uništile su 22 neprijateljske bespilotne letjelice. Još nekoliko dronova nije dostiglo svoje ciljeve”, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage danas na Telegramu, prenosi Rojters.

Ruske PVO jedinice oborile po dron iznad Moskve i Lenjingradske oblasti

Ruske PVO jedinice presrele su i uništile jedan ukrajinski dron iznad moskovske oblasti i još jedan iznad Lenjingradske oblasti, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Rusije.

Fragmenti dronova pali su na zemlju, ali nije bilo žrtava ili materijalne štete, preneo je Rojters. Napad na Lenjingradsku oblast imao je za metu naftni terminal u Baltičkom moru.

Bajden pozvao Kongres da brzo obezbedi dodatnu pomoć Ukrajini

Američki predsednik Džozef Bajden primio je najviše zvaničnike Kongresa u Bijeloj kući koje je pozvao da brzo obezbjede dodatna finansijska sredstva za podršku Kijevu u ratu protiv ruske agresije koja traje skoro dvije godine.

Predsjednik Predstavničkog doma Majk Džonson je tokom sastanka saopštio Bajdenu da je potrebno izvršiti pooštravanje graničnih bezbednosnih mjera SAD i da republikanci u Kongresu zahtjevaju “suštinsku promjenu politike”, prenosi Rojters.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *