Press ESC to close

Ukrajina dronovima u više ruskih regiona ciljala energetska postrojenja

MOSKVA  – Ukrajina je drugu noć zaredom pokrenula masovne napade bespilotnim letjelicama na nekoliko ruskih regiona, a iznad Voronješke oblasti je uništeno preko 30 ukrajinskih dronova, saopštio je guverner Aleksandar Gusev.

-Opasnost od napada bespilotnih letjelica u Voronježu i dalje postoji. Tokom noći je više od 30 dronova otkriveno i uništeno od strane sistema PVO u regionu – napisao je Gusev na Telegramu.

Prema njegovim riječima, prouzrokovana su manja oštećenja na infrastrukturi i stambenim zgradama, a povrijeđenih u napadu nije bilo, prenosi Interfaks Rusija.

U Rjazanju je izbio požar u postrojenju za  preradu nafte nakon pada ukrajinskog drona, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitnih službi.

Ukrajinski dron je uništen i u  Lenjingradskoj oblasti na prilazu rafineriji nafte,  rekao je regionalni guverner Aleksandar Drozdenko na Telegramu.

On je dodao da proizvodnja radi normalno, a da žrtava i materijalne štete u ovom napadu nema.

Sistemi ruske PVO zaustavili su i napad osam bespilotnih letjelica na Brjansku oblast, a  na udaru ukrajinskih dronova tokom noći našli su se i oblasti Kursk i Belgorod.

Oko 45.000 ljudi u Belgorodskoj oblasti  ostalo je bez struje zbog ukrajinskog granatiranja gradskog okruga Šebekino, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov na  Telegramu, prenosi TASS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *