Press ESC to close

Uhapšena posada jahte sa 1,2 tone kokaina

U okviru međunarodne policijske operacije protiv šverca narkoticima preko Atlantika uhapšena su trojica britanskih državljana koji su jahtom prenosili 1,2 tone kokaina, čija je ulična vrijednost u Velikoj Britaniji procjenjena na oko 96 miliona funti.

Pripadnici britanske Nacionalne agencije za kriminal sarađivali su sa kolegama u Francuskoj i Španiji kako bi razbili kriminalnu grupu za koju se sumnjalo da prenosi kokain u Evropu, saopštila je ta bezbjednosna agencija.

Kako je navedeno, fregata francuske mornarice je 18. decembra presrela špansku jahtu u vodama Atlantika, oko 1.200 milja istočno od Martinika.

Policajci su na brodu pronašli oko 40 džakova kokaina težine oko 1,2 tone, čija je ulična vrijednost u Velikoj Britaniji procijenjena na oko 96 miliona funti.

Tri člana posade su uhapšena, uključujući 29-godišnjaka iz Stornoveja u Škotskoj koji je upravljao brodom, i svi su odvedeni na Martinik, gdje će se suočiti sa krivičnim prijavama.

Španske vlasti u Marbelji i Valensiji uhapsile su potom još pet osoba za koje se sumnja da su umiješane u ovaj šverc narkotika.

Među njima su 62-godišnji britanski državljanin porijeklom iz Linkolnšira, stalno nastanjen u Španiji, i njegov 24-godišnji sin, a njih je policija uhapsila 19. decembra u jednom restoranu u Marbelji.

Sva petorica uhapšenih ostaće u pritvoru tokom trajanja istrage.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *