Press ESC to close

Ubijen poznati ljekar iz Skoplja: Njegovo beživotno tijelo pronađeno u automobilu

SKOPLjE – U blizini skopske poliklinike Železara mrtav je pronađen porodični ljekar Aco Trpovski, potvrdio je za skopske medije direktor ove zdravstvene ustanove Aleksandar Veljanovski.

Tijelo ljekara je pronađeno sinoć oko 23 sata u automobilu sa ubodnim ranama po tijelu. Trpovski je imao 67 godina i bavio se privatnom praksom. Predsjednica Udruženja privatnih porodičnih ljekara dr Lilija Čolakova Dervišova rekla je za skopski „Sloboden pećat“ da je riječ o vrhunskom ljekaru, sa ogromnim iskustvom i da je cijela ljekarska struka u šoku zbog ove tragedije.

Iz MUP-a je saopšteno da je A.T. (67) iz Skoplja zatečen sa ubodnim ranama u svom vozilu marke „kia“ na parkingu ispred pomenute poliklinike. Pronašli su ga, kažu, sinovi, koji su pošli da ga traže pošto se nije vratio poslije posla kući, prenosi K1.

Policija preduzimam sve mjere za rasvetljavanje ovog slučaja, a iz Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju kažu da je na licu mjesta izvršen uviđaj i da je naložena obdukcija. Iz Ljekarske komore su najoštrije osudili ubistvo ljekara i istakli da se nijedna vrsta nasilja u društvu ne smije tolerisati, jer nasilje nije odgovarajući način rješavanja problema.

– Ističemo javni zahtjev da nadležne institucije hitno postupe po ovom slučaju i preduzmu sve neophodne mjere da se utvrde okolnosti pod kojima se događaj desio i da se, shodno tome, pronađe i sankcioniše počinilac“, navodi se u saopštenju Ljekarske komore, prenijeli su skopski mediji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *