Press ESC to close

U Leotaru vjeruju da mogu puno u predstojećoj sezoni: Borićemo se za vrh tabele

Iako su u ljetnom prelaznom roku ostali bez velikog broja igrača, koji su prošle sezone za tim sa “Polica” nastupali u premijerligaškom društvu, u redovima Leotara vjeruju da se mogu upustiti u borbu za sam vrh Prve lige Republike Srpske.

Redove Trebinjaca napustili su: Marko Čubrilo, Aleksandar Milaković, Boban Georgijev, Amar Tahrić, Dušan Puletić, Haris Handžić, Mahir Karić, Miloš Stanojević, Aleksa Spaić, Danilo Šipovac, Davić Čavić, Božo Prusina, Dejan Uzelac, a nije produžena saradnja ni sa trenerom Markom Maksimovićem, koga je zamijenio “domaći kadar” Oleg Ćurić. Na “Policama” nisu sjedili skrštenih ruku, pa su u svoje redove doveli: Luku Begića, Stefana Paranosa, Markosa Ignjasio Sosu, Mladena Miloševića, Nikolu Leku, Luku Babića i Marka Šušnjara.

– Novi igrači su dolazili u razmacima, tako da se nismo baš najbolje uigrali, ali smatram da početak prvenstva ipak dočekujemo prilično spremni. Istina nedostaju nam još dva, tri igrača da bismo kompletirali redove, ali očekujem da i ta pojačanja uskoro dođu u Trebinje. Vjerujem da ćemo svoje pravo lice pokazati, tek negdje od trećeg, četvrtog kola, kada se ova ekipa još uigra – naglasio je Ćurić.

Jedan od onih koji je ostao vjeran starom jatu je kapiten Đoko Milović, koji smatra da će Leotar biti jedan od kandidata za najviši plasman i pored brojnih promjena u igračkom kadru.

– Iako je ekipa doživjela velike promjene u odnosu na prošlu sezonu kada smo nastupali u premijerligaškom društvu, vjerujem da imamo snage da se upustimo u borbu za titulu i povratak u elitu. Pripreme su dobro odrađene i očekujem da se to vidi već od starta sezone. Najvažnije je da u prvom dijelu prvenstva ostanemo u samom vrhu tabele, a onda ćemo u zimskoj pauzi još više konsolidovati situaciju u igračkom kadru, te se u nastavku sezone boriti za prvo mjesto – optimista je Milović.

Smatra da su uz Leotar još tri kandidata za sa­m vrh tabele.

– Sve su to bivši premijerligaši: Rudar Prijedor, Radnik i Laktaši, i čini mi se da će nova sezona u Prvoj ligi Republike Srpske biti veoma interesantna. Moguće je da se još neko uključi u bitku za visok plasman i gotovo sam siguran da među ove četiri ekipe treba tražiti novog premijerligaša – dodao je Ćurić.

Od novajlije, iskusnog ofanzivnog veznog fudbalera Luke Begića koji je posljednje dvije sezone igrao u premijerligašu Posušju, očekuje se mnogo.

– I pored silnih odlazaka u Leotaru je ostalo dosta igrača koji imaju premijerligaško društvo i vjerujem da možemo mnogo. Brzo sam se aklimatizovao na novu sredinu, gdje sam dobro primljen i sada je na meni da se odužim dobrim igrama – istakao je Begić.

BSK

Fudbaleri Leotara na premijeri će u subotu od 17.30 časova gostovati kod povratnika u prvoligaško društvo, banjalučkog BSK-a.

– Uvijek su prvi zvanični susreti u sezoni neizvjesni, pogotovo što igramo protiv ekipe koja se vratila u viši rang. Ipak, vjerujem u svoje igrače i očekujem da se sa dobrim rezultatom vratimo iz Banjaluke – naglasio je šef stručnog štaba Leotara Oleg Ćurić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *