Press ESC to close

U akciji “Sultan II” zaplijenjeno tri kilograma droge i oružje

SARAJEVO – Policija MUP-a Kantona Sarajevo je pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužioca KS realizovala operativnu akciju “Sultan II” u kojoj su uhapšena dva muškarca, a zaplijenjeni su, između ostalog, droga i oružje.

Kako se navode iz MUP-a Kantona Sarajevo, pretresi su izvršeni na području opštine Novi Grad s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima je pronađen PVC paket u kojo je bio kokain težine 850 grama, četiri PVC pakovanja speed teški 2.330 grama, PVC kesa sa 399 komada tableta ekstazija MDMA, PVC kesa težine 10 grama u kojoj je bila marihuanu, te pištolj, 113 komada metaka, određena količina maraka i evra i drugi predmeti.

Iz policije dodaju da su zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen A.D. (34) iz Sarajeva.

“Zbog sumnje da je počinio krivično djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija uhapšen je A.H. (31) iz Sarajeva”, navode iz policije, prenose Nezavisne.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *