Press ESC to close

Turski parlamentarac prokleo Izrael pa se srušio za govornicom

Turski član parlamenta srušio se u utorak nakon što je najvjerovatnije doživio srčani udar usred rasprave o Božjim kaznama za izraelski narod.

Član stranke Felisiti (Saadet) Hasan Bitmez pao je pokraj govornice dok se obraćao Velikoj skupštini Turske nacionalne skupštine tokom rasprave o budžetu, prenosi Kliks.

-Nećete izbjeći Alahov gnijev – rekao je Bitmez (54) nekoliko trenutaka prije nego što se onesvijestio i udario glavom o pod,  nakon čega su intervenisali drugi poslanici i pružena mu je prva pomoć.

Bitmez je na nosilima prevezen do kola hitne pomoći koja su ga odvezla u lokalnu bolnicu. Prvi izvještaji ukazuju na srčani udar, a navodno ima djabetes.

Turski ministar zdravstva Fahretin Koča napisao je na mreži Iks, da je Bitmez postao “uznemiren” tokom svog govora i da pomno prati njegovo stanje. Rekao je novinarima da je Bitmez trenutno na liječenju u jedinici intenzivne njege u gradskoj bolnici Ankara Bilkent.

Predsjedavajući Saadeta Temel Karamolaoglu rekao je novinarima da je Bitmezovo zdravlje još uvijek ugroženo i zatražio molitve za njegov oporavak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *