Press ESC to close

Tramp: Bacamo bombe širom Bliskog istoka, a Ostin vodi rat iz bolničke sobe

Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države “bacaju bombe širom Bliskog istoka”, dok ministar odbrane Lojd Ostin “vodi rat preko svog laptopa u bolničkoj sobi”.

“Dakle, samo da razjasnimo. Bacamo bombe širom Bliskog istoka, opet, a naš ministar odbrane, koji je nestao na pet dana, vodi rat sa svog laptopa u bolničkoj sobi”, napisao je Tramp

 On je dodao da je riječ o “istoj bandi koja se predala u Avganistanu za šta niko nije odgovorio, niti je iko otpušten”.

“To je bio najsramniji trenutak u istoriji SAD. Sada imamo ratove u Ukrajini, Izraelu i Jemenu, ali nema ‘rata’ na našoj južnoj granici. Oh, to ima mnogo smisla. Pokvareni Džo Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD”, zaključio je Tramp.

Potrparol Pentagona Patrik Rajder ranije danas je rekao da SAD ne planiraju da šalju dodatne snage u region nakon što su američke i britanske vojske izvele udare na jemenske pobunjenike Hute. On je naveo da je ministar odbrane SAD Lojd Ostin, koji je 1. januara hospitalizovan zbog infekcije, “aktivno angažovan u nadgledanju i rukovođenju ovim udarima

“. Jemenska militantna grupa Huti saopštila je ranije danas da je u američko-britanskim napadima na njene položaje ubijeno pet i ranjeno šest njihovih boraca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *