Press ESC to close

„TO JE NORMALNA STAVKA U BUDŽETU“ Stanivuković o najavljenom kreditnom zaduženju Banjaluke

Kreditno zaduženje je normalna stavka u budžetu i bez novog zaduženja neće biti moguće izvršiti sve obaveze do kraja godine.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Ne znam zašto nekome smeta da uspješno završimo godinu. Vjerovatno da bi pravili političku priču. Čuo sam da su protiv, ali nisam čuo ništa za grad Banjaluku. Politika protiv daje sunovrat i ne daje nikakve rezultate – rekao je Stanivuković, reagujući na izjave predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića i šefa Kluba odbornika SNSD Dragoljuba Topića da je kreditno zaduženje od šest miliona KM neprihvatljivo, jer postoji mogućnost da se time “izgladi” nenamjensko trošenje sredstava, piše RTRS.

– Ako neko od koalicionih partnera glasa za taj kredit, dobiće od nas crveni karton – rekao je Topić danas. On je podsjetio odbornike da ih je Stanivuković jednom već namagarčio i upozorio ih da ne dozvole da da ih opet nasamari lažnim obećanjima.

-Podržaćemo rebalans, ali da ćemo ga temeljito prekrojiti. Podržaćemo i budžet za iduću godinu, ali ne onakav, kakav oni predlažu. Kredit, ponavljam, nećemo podržati, jer smo ubijeđeni da je moguće “zatvoriti” godinu bez kreditnih zaduženja – rekao je Ninković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *