Press ESC to close

TADIĆ OBJASNIO: Stvaraju se tenzije u BiH da bi se opravdalo uplitanje stranaca

SAVJETNIK predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić ocijenio je da se u BiH stalno stvaraju tenzije i netrpeljivost da bi se legitimisala upotreba instrumenata zapadnog dijela međunarodne zajednice i samim tim njihova dominacija.

Tadić je rekao da se domaćim akterima želi poručiti da oni nisu ti koji odlučuju kako će se živjeti u BiH, nego da su tu stranci koji odlučuju o tome.

Prema njegovim riječima, kada dođe do političkih dogovora unutar BiH, kao što je to bilo sa aktuelnim predstavnicima partija većine na nivou BiH, dolazi do podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kako bi se pokvario taj dogovor.

Tadić je podsjetio i na najnoviju odluku Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, na zabranu okupljanja ispred Suda i Tužilaštva BiH, na šta je uslijedila kontrareakcija iz Republike Srpske, te naveo da Srpska u svim tim dešavanjima ne osuđuje Federaciju BiH, nego joj nudi slobodu da se riješi svih tih tutora.

– Republika Srpska poručuje da je ovđe granica slobode, granica iza koje nema prihvatanja nametnutih odluka i svega drugog zbog čega je BiH ovolike godine protektorat – rekao je Tadić za ATV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *