Press ESC to close

Stanivuković: Moje biračko tijelo nije ono sa kojim sam pobijedio

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i zvanično je objelodanio svoju kandidaturu za novi mandat, a kako tvrdi pobjedu ne dovodi u pitanje.

Ipak, u razgovoru za dnevni list Blic kaže kako je svjestan da njegovo trenutno biračko tijelo ne čine mnogi koji su ga podržali prije tri godine, kada je porazio SNSD-ovog Igira Radojičića.

– Vjerujem u pobjedu, iskreno. Imam puno samopouzdanja jer sam svaki dan na terenu. Svi pričaju da će imati kandidata, a niko još nije rekao ja sam taj. Mislim da vam to dovoljno govori. Ja sam na crtu izašao prethodnom gradonačelniku dvije godine prije izbora. Znam da se svi plaše kandidature za gradonačelnika Banjaluke iz više razloga. Prvi je naša snaga u Banjaluci, a drugo je što ovaj posao nije nimalo lak – rekao je prvi čovjek grada na Vrbasu.

On tvrdi da je prema istraživanjima u koje je imao uvid on favorit za novu pobjedu.

– Čak i sa pet ili šest kandidata, među kojima su dva ili tri iz opozicije, opet imam šansu da pobijedim. Svjestan sam da moje biračko tijelo nije isto ono sa kojim sam pobijedio prije tri godine. To nije moguće. Prvog dana kada sam postao gradonačelnik izgubio sam bar deset ili dvadeset odsto onih koji su glasali za mene. Računica je jednostavna. Uvijek imate deset odsto onih koji će uvijek biti biti opozicija, ma ko bio na vlasti, pa makar to bio gospod bog. Ti tvrdi opozicionari će uvijek naći manu svakome – kaže Stanivuković.

S druge strane, dodaje on, postoji 10 odsto onih koji, i da si najgori, vole vlast i uvijek glasaju za nju.

– Tu dolazi do miješanja onih koji vole vlast umjesto onih tvrdokornih opozicionara. Imate i one umjerene koji racionalno sagledavaju stvari i oni su moja sigurna podrška. Umjereni opozicionari vide u PDP Banjaluka autonomiju da odlučujemo i da smo sigurni u ono što radimo. Možete nekoga ne voljeti ali rezultate vam ne mogu osporiti – rekao je Stanivuković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *