Press ESC to close

Skandal u bolnici: Od mrtvaca ukradeno 312 KM

Da lopovima ništa nije sveto, pokazuje i slučaj koji se desio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je od mrtvog čovjeka ukraden novac, piše „Avaz“.

Krađa se dogodila u Klinici za abdominalnu hirurgiju, medicinsko osoblje prijavilo je slučaj policiji, a počinilac još nije otkriven.

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se Ž. J. koji je ispričao da je njegov brat Z. K. preminuo 22. septembra u Klinici za abdominalnu hirurgiju.

– Moj brat je pokraden u noći između 22. i 23. septembra. Od njega je ukradeno 312 KM. Ta suma je navedena u zapisnik smjene u KCUS-u koja je radila tu noć, a ujutro je smjena nazvala policiju jer nije bilo novca – kazao je Ž. J.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su da je krađa prijavljena Policijskoj upravi Centar Sarajevo.

– Policijskoj upravi Centar je 23. septembra 2023. godine od strane radnika KCUS-a prijavljen nestanak novca u navedenom iznosu, koji je pripadao pacijentu, a koji je prethodno evidentiran u formularu za postupanje s ličnim stvarima umrle osobe. Policijski službenici PU Centar poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentiranja i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela – naveli su iz MUP-a KS.

Brat umrlog kaže da više i ne očekuje da se novac pronađe.

– Napravili su zabilješku, ali šta imamo od toga, niko ništa nije preduzeo da se sazna ko je to uradio. Znam da od tog novca nema ništa, ali želim da upozorim druge da se takve stvari dešavaju – kazao je Ž.J.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *