Press ESC to close

Rusija uništila četiri ukrajinska pomorska drona koji su se kretali ka Krimu

Rat u Ukrajini – 637. dan. Ukrajinska vojska tvrdi da su ruske rakete pogodile lučku infrastrukturu u oblasti Odese. Njemačka šalje novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrijednosti od 1,3 milijarde evra.

Ministar odbrane Njemačke Boris Pistorijus rekao je tokom nenajavljene posjete Kijevu da će Berlin podržati Ukrajinu novim paketom vojne pomoći u vrijednosti od 1,3 milijarde evra, koji će uključiti i dodatnu jedinicu protivvazduhoplovnog sistema “IRIS-T”

Rusija uništila četiri ukrajinska pomorska drona koji su se kretali ka Krimu
Rusija je danas uništila četiri pomorska drona Ratne mornarice Ukrajine u zapadnom dijelu Crnog mora, koji su se kretali ka Krimu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je na svom Telegram kanalu navelo da su uništeni svi ukrajinski dronovi koji su danas otkriveni u zapadnom dijelu Crnog mora, prenijele su RIA Novosti.

Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije i izvode napade dronovima.

Na Krimu je na snazi žuti nivo prijetnje od terorističkih napada.

Rusija oborila tri ukrajinska drona iznad Krima
Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su jutros tri ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorije Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

“Danas, oko 07.30 časova po moskovskom vremenu, zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnim letjelicama tipa aviona na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi uništili su tri ukrajinske bespilotne letjelice iznad teritorije Republike Krim“, saopštilo je Ministarstvo odbrane, prenosi agencija RIA Novosti.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru prošle godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava da Ukrajina lansira dronove na njene pogranične oblasti kao i poluostrvo Krim koji je Moskva pripojila 2014.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *