Press ESC to close

Racija u migrantskom kampu Lipa

Na širem području Privremenog prihvatnog centra Lipa u Bihaću u toku je racija i privremeno je ograničeno kretanje korisnika unutar tog Centra, a sprovode je policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Pregledaju se korisnici Centra, njihove stvari i prostorije s ciljem pronalaska osoba koje tu borave nelegalno, ali i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i zaposlenih.

Racija se sprovodi i radi identifikacije organizatora krivičnih djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata i ljudi te drugih krivičnih dela.

Kako je saopšteno iz SIPA, racija se sprovodi u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova  Unsko-sanskog kantona, te Službom za poslove sa strancima BiH i Obaveštajno-bezbjednosnom agencijom BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Unsko sanskog-kantona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *