Press ESC to close

Prekinut narko lanac iz Crne Gore, pronađeno 16 kilograma marihuane

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u okviru operativne akcije “Buna” na području Sarajeva realizovali pretrese stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama propisana Krivičnim zakonom BiH.

Uhapšene su dvije osobe koje su sprovedene u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, prenosi portal Kliks.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450 evra, 1.600 KM, 2.500 švajcarskih franaka, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Operativnom akcijom “Buna” prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.

Pretresi su realizovani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva BiH a u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *