Press ESC to close

Predsjednik Ankaragučua doživotno izbačen iz fudbala zbog udaranja sudije

Predsjednik turskog superligaša Ankaragučua Faruk Koca je doživotno izbačen iz fudbala zbog udaranja sudije Halila Umuta Melera na terenu nakon utakmice protiv Rizespora.

Ankaragučua i Rizespor su remizirali 1:1, a Koca je nezadovoljan suđenjem na kraju susreta odlučio da se fizički obračuna sa glavnim arbitrom.

Sudija Halil Umut Meler je od zadobijenog udarca ostao na zemlji i sa vidljivom masincom ispod oka, te je prebačen u bolnicu gdje ga je posjetio i predsjednik Turske Recep Tajip Eerdogan, a prvenstvo Turske je privremeno prekinuto.

Koca je podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba za koji igraju bh. nogometaši Nihad Mujakić, Andrej Đokanović i Riad Bajić, ali je prije toga dao šokantnu izjavu.

“Ovaj incident nastao je zbog krivih odluka i provokativnog ponašanja sudije. Cilj mi je bio verbalno reagovati na njegovo suđenje i pljunuti mu u lice. U tom sam trenutku ošamario arbitra po licu, a šamar koji sam dao neće izazvati nikakve prijelome. Nakon mog šamara, sudija je stajao nekih 5-10 sekundi i onda se bacio na zemlju. Odmah su me udaljili s mjesta događaja jer sam bio srčani bolesnik”, rekao je za CNN Turk Koca koji je i uhapšen, te tek mu prijeti čak i zatvorska kazna, prenosi Kliks.

Turski nogometni savez je ekspresno donio odluku o doživotnoj suspenziji Koce, a morat će platiti kaznu u iznosu od 2 miliona turskih lira (63.000 eura).

Takođe, Ankaragučua će narednih pet domaćih utakmica igrati pred praznim tribinama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *