Press ESC to close

POTRESAN VIDEO ŠOKIRAO JAVNOST: MLADIĆ SVJEDOČI O STRAVIČNIM PRIZORIMA U TEŠANJSKOM AZILU ZA ŽIVOTINJE!

Društvene mreže su preplavile šokantne scene iz azila za zaštitu životinja u Tešnju, nakon što je mladić hrabro preskočio ogradu kako bi razotkrio zastrašujuće stanje. Video snimak, koji nosi uznemirujući sadržaj, prikazuje mračnu stvarnost azila.

Tešanj, 19.08.2023. – Dirljivi trenuci hrabrosti i istine odvijaju se u Tešnju, gdje je mladić Edib Travančić zabilježio potresne prizore unutar lokalnog azila za životinje. Snimak, objavljen na društvenim mrežama, brzo je postao viralan, a njegova sadržajna težina potresla je širom svijeta.

Na snimku, koji je objavila Fatima Lugonjić, može se vidjeti kako Edib i Fatima preskaču ogradu azila u potrazi za svojim psom. Međutim, umjesto svog ljubimca, naišli su na jezive scene koje su prešle sve granice ljudske suosjećajnosti.

“Ovaj video je zabilježio trenutak u kojem smo odlučili da istinu više ne možemo ignorirati. Svi smo čuli priče, ali ovo je bilo previše. Morali smo podići svoj glas za one koji nemaju glas”, izjavila je Fatima Lugonjić.

Edib Travančić, svjedok ove tragedije, opisuje zastrašujuće prizore koji su mu se ukazali: “Psi su bili prepušteni sami sebi, ležali su mrtvi i izgladnjeli, a neki su se čak međusobno jeli kako bi preživjeli. Ovo je prizor koji ne smijemo zaboraviti.”

Uznemirujući video snimak, koji prikazuje samo djelić strahota koje se događaju u azilu, potaknuo je pozive za hitnim djelovanjem. Mnogi su izrazili šok i bijes nad nehumanim uvjetima u kojima su životinje prisiljene preživljavati.

Policija je pozvana na mjesto događaja, a aktivisti za prava životinja uputili su zahtjev za hitnom inspekcijom i poduzimanjem mjera protiv onih odgovornih za ovakvo stanje.

Ovaj slučaj potiče na ozbiljno promišljanje o potrebi za poboljšanjem uvjeta u azilima za životinje i istraživanju svih oblika zlostavljanja. Javna svijest o ovom događaju može biti korak prema zaštiti bespomoćnih stvorenja koja ovise o našem suosjećanju i brigama.

Komentare i reakcije možete pogledati na originalnoj FB objavi:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *