Press ESC to close

Policajac krio u dvorištu pet kilograma spida: Detalji hapšenja u Živinicama

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona Irhad Mešić (25) uhapšen je nakon što je kod njega pronađeno pet kilograma droge spid.

Prema nezvaničnim informacijama on je narkotike krio u dvorištu kuće u kojoj stanuje. Akciju hapšenja izveli su pripadici Federalne uprave policije po naredi Tužilaštva TK.

Mešić je radio u Policijskoj upravi Centar Tuzla, te su od ranije navodno postojala operativna saznanja da se bavi nezakonitim radnjama. On je, kako se saznaje, uhapšen zbog posjedovanja droge i za sada nema informacija da je bio član kriminalne grupe.

Iz Tužilaštva TK, navodeći inicijale uhapšenog, saopšteno je da se osumnjičenom policajcu na teret stavlja krivičnmo djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– Nakon pretresa porodične kuće i pratećih objekata,  koji su  obavili policijski službenici FUP-a na području Živinica, policijski službenik zaposlen u PU Tuzla I.M (25) je lišen slobode. Prilikom pretresa je pronađeno više paketa sa oko pet kilograma bijele materije, a najvjerovatnije se radi o opojnoj drogi spid -saopšteno je iz tužilaštva  TK.

Navodi se da će istražioci  FUP-a obaviti kriminalističku obradu nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj i prateće materijalne dokaze, biti predat u nadležnost Tužilaštva zbog preduzimanja daljih mjera i radnji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *