Press ESC to close

Policajac i još tri osobe osumnjičeni za krijumčarenje dvije tone kokaina

U Crnoj Gori je jutros uhapšen policajac i još tri osobe, državljani crne Gore, zbog krijumčarenja 2.563 kilograma kokaina, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Po nalogu SDT uhapšeni su, kako je saopšteno, M.B., N.B., N.N. i Z.K., službenika policije i protiv njih, ali i protiv još dve osobe biće podnijete krivične prijave, zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
    
„Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga, pa su, u više navrata, delujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije“, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.
    
U toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih djela.
      
„Lišeni slobode će, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih“, saopštio je Radonjeć, prenio je portal RTCG.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *