Press ESC to close

POJAČANE MJERE: Za pola godine registrovana 632 stranca kojima nije dozvoljen ulazak U BiH

GRANIČNA policija BiH u prvih šest mjeseci ove godine evidentirala je prelazak 20.715.192 lica preko granica BiH i registrovala 632 stranca kojima nije dozvoljen ulazak na osnovu Zakona o strancima, rečeno je danas Srni u Graničnoj policiji.

U prvih šest mjeseci na ulazu u BiH je registrovano 10.408.155 lica i na izlazu 10.307.037 lica, tako da je u odnosu na isti period prošle godine, kada je bilo 19.811.151 lice, prelazak osoba preko granice uvećan za 4,56 odsto.

Granična policija BiH evidentirala je 1.102 lica za kojima su nadležni organi raspisali potjernice, traganje, mjere zabrane prelaska granice BiH, bezbjednosno interesantnih lica, lica o kojima je potrebno dostaviti informaciju o prelasku granice i ostale potrage, što je više za 3,47 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U ilegalnom prelasku granice BiH, kao i u pokušaju ilegalnog prelaska granice, otkriveno je 4.567 lica što je za 65,47 odsto više nego u prvom polugodištu prošle godine.

Kao rezultat preduzimanja pojačanih mjera neposredno na graničnoj liniji, u područjima gdje je izražen najveći migrantski pritisak, u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, od pokušaja nezakonitog ulaska u BiH sa teritorije Srbije i Crne Gore, odvraćeno je oko 2.508 lica, kažu u Graničnoj policiji BiH.

Pripadnici Granične policije BiH u ilegalnom prelasku granice BiH otkrili su najviše državljanina Avganistana i Turske.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *