Press ESC to close

PLEN: Počinje otimanje Turske i SAD oko Kosova, ovo može promeniti sve! Dževad Galijašević (VIDEO)

Dževad Galijašević je bosansko-hercegovački stručnjak za bezbednost i terorizam, analitičar društvenih zbivanja i osnivač i urednik portala Disident.info. Za Pravi odgovor komentariše dešavanja u Ukrajini, i izražava indiciju da je Vladimir Zelenski ugrožen čim smenjuje ministra odbrane. On navod da Rusi nikada nećže prepustiti Krim, a dali su i doprinos dešavanjima u Africi, gde je, kako navodi, situacija sazrela za izbacivanje Francuza.

Međutim, izrazito je značajno njegovo zapažanje da je učlanjenje najvećih i najbogatijih zemalja u BRIKS prevashodno bezbednosnog karaktera, pa tek onda ekonomskog.

On primećuje da praktično kompletan islam drži rusku stranu i da niko nije na američkoj strani, osim “NATO muslimana”, kako ih naziva, a to su, prema njegovim rečima samo Bošnjaci i Albanci. Kristijana Šmita vidi kao nelegalnog Visokog predstavnika za BiH, a zakone koje on nameće, takva ovlašćenja ne postoje nigde u svetu.

Govorio je i o kralju Tvrtku Pvom Kotromaniću, kao nasledniku krune Nemanjiće, te primetio kako Tvrtko nije bio musliman.

On govori o naglom uplivu turskog faktora na KiM, što se na kraju krajeva može povoljno odraziti po Srbiju, ako to Beograd bude znao da iskoristi. Galijašević navodi da Kurti želi Kosovo očišćeno od Srba, a u tome što radi prilikom progona i hapšenja srpskog stanvoništva ima podršku Zapada. Slična je situacija i u Hrvatskoj gde se Srbi hapse zbog benignih objava na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama.

Takođe, govorio je i o paljenju Kurana u Švedskoj zbog čega su izazvani nemiri u toj zemlji.

Novinar i voditelj Nikša Bulatović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *