Press ESC to close

PDP ima dva kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Radna grupa PDP, koja treba da predloži kandidata za gradonačelnika Banjaluke, do sada se sastala samo jednom. Prošli vikend sjednica nije održana.

Međutim, i na prvoj sjednici grupe, koju čine potpredsjednici i predsjednik stranke, te počasni predsjednik Mladen Ivanić, bilo je više nego zanimljivo. Ali bez pomaka u rješavanju ovog vrućeg političkog pitanja.

Kako saznaje SrpskaInfo, lider stranke Branislav Borenović je bez mnogo razmišljanja rekao da je njegov kandidat sadašnji gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nakon toga je Milko Grmuša reagovao i rekao da on predlaže Igora Crnatka.

Potpredsjedik PDP Igor Crnadak potvrđuje da radna grupa nije održala sastanak ovog vikenda i tek će se sastati 7. aprila, jer su pojedini članovi radne grupe odsutni.

– Mogu potvrditi da su na radnoj grupi predložena dva imena, ali za sada to nije u prvom planu. Mnogo je važnije da stavovi, politike i kurs PDP ostanu nepromijenjeni i da oko toga ne bude dilema – kaže Crnadak.

Nada se da će upravo 7. aprila konačno biti utvrđen prijedlog za kandidata za gradonačelnika Banjaluke ispred PDP, jer bi svako dalje odugovlačenje donijelo dodatnu konfuziju među birače PDP i opozicije.

-Poručujem građanima Banjaluke da nastavljamo borbu za one vrijednosti i politiku koju su oni podržali 2020. godine. To je borba za našu Banjaluku i žestoko suprotstavljanje SNSD-ovoj uzurpaciji institucija, njihovoj korupciji, bahatosti i primitivizmu. Nikakve promjene ili modifikacije te politike nisu prihvatljive, jer bi svako kalkulisanje zbunilo birače i potvrdilo tezu da smo “svi isti”. O režimu koji je finansijski i moralno upropastio Republiku Srpsku zadnjih 15 godina moraju se imati čisti i jasni stavovi. PDP je jedan od glavnih stubova opozicije i to mora ostati – zaključuje Crnadak.

Podsjećamo, nakon višednevnih javnih prozivki između Stanivukovića, s jedne, te Crnatka i Grmuše s druge strane, Predsjedništvo BiH je 22. februara održalo višečasovnu sjednicu. Nakon koje je saopšteno da će radna grupa, koju čine predsjednik partije, potpredsjednici iz Banjaluke i počasni predsjednik, za 15 dana predložiti kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

U međuvremenu, aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković nalazi se u nezvaničnoj kampanji za novi mandat, hvaleći se „jednoglasnom podrškom“ u banjalučkim mjesnim odborima stranke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *