Press ESC to close

Osumnjičeni za šverc 125 kilograma droge: SIPA uhapsila dvije osobe u Istočnom Sarajevu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH  (SIPA) u akciji “Tranzit” juče su na području Istočnog Sarajeva uhapsili dvije osobe koje terete da su iz Crne Gore,Srbije i Slovenije prošvercovali skoro 125 kilograma narkotika.

Kako je saopšteno iz SIPA, u okviru akcijje obavljeni su pretresi stana,  drugih prostorija i pokretnih stvari na pet lokacija.

Navode da uhapšene trete  da su počinili krivično djelo organizovani kriminal i neovlašten promet opojnih droga propisana Krivičnim zakonom BiH.

– Za lica lišena slobode postoji osnov sumnje da su na područje BiH  sa područja Crne Gore,  Srbije i Slovenije transportovali veću količinu opojne droge. Riječ je o oko 121 kilogram droge kanabis, kilogram kokaina, više od dva kilograma heroina, pet kilograma prekursora za uvećanje  mase opojne droge  heroin. To su radili  sve u cilju sticanja velike materijalne koristi a što je utvrđeno  tokom rada na predmetu, prikupljanjem  obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija „Skaj“ i „Anom“ – navodi se u saopštenju SIPA.

Dodaje se da su lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su predata u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

–  Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo – stoji u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *