Press ESC to close

Odgođena vanredna sjednica Skupštine grada, žustra rasprava Stanivukovića i Ninkovića

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka koja je bila zakazana za danas, a na kojoj su se trebale naći tri tačke dnevnog reda, odgođena je.

– U skladu sa dopisom Stručne službe Skupštine Grada obavještavamo vas da je odgođena vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluke koja je trebalo da bude održana danas, 16. februara 2024. godine u 10.30 časova – navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Sjednicu su još u srijedu zakazali i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, a odgođena jer je veći broj odbornika najavio izostanak, te kvorum ne bi bio ispunjen.

Sjednica Kolegijuma Skupštine grada, koji je zakazan u devet časova nije odgođen, te je počeo uz kašnjenje od 25 minuta.

Sjednica Kolegijuma počela je je burno uz žustru raspravu na relaciji  NinkovićStanivuković.

Sukob je, kao i ranije, prouzrokovalo tumačenje novog skupštinskog poslovnika.

Stanivuković je namjeravao da se na današnjem Kolegijumu nađu tačke vezane za kladionice i aerozagađenje, međutim Ninković je dodao kako u zadanom roku gradonačelnik nije dostavio potrebne materijale te se tačke neće naći na Kolegijumu.

Redovna, 26.sjednica Skupštine Grada biće održana 27. februara, sa početkom u devet časova.

Stanivukovuć upitao Ninkovića zašto sada ne mogu da održe vanrednu sjednicu, na šta mu on nije dao odgovor.

-Otkazao sam mnoge sastanke i službena putovanja kako bih prisustvovao sjednici, a vi mi kažete da je odgođeno – rekao je Stanivuković.

Ninković mu je uzvratio:” Znači, uglavnom nisi u Banjaluci.”

Comments (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *