Press ESC to close

Ninković tužio Stanivukovića

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog kako je rekao nenamjenskih trošenja budžetskih sredstava iz prethodne godine.

“U prilog činjenici da ne treba da se usvoji rebalans budžeta za prethodnu godinu postoji nekoliko bitnih stavki, a jedna je od njih je da smo od resornog ministarstva početkom godine odgovor da fiskalna godina podrazumijeva kalendarsku godinu, te da je nemoguće usvojiti rebalans za 2023. godinu u toku ove godine. Takođe, od gradonačelnika smo dobili prijedlog rebalansa koji je umanjen za šest miliona putem amandmana koje je on uložio, te nismo dobili odgovor od ministarstva po tom pitanju”, kazao je Ninković, te dodao da su uvidom u konsolidovani izvještaj utvrđeno da je skoro 16 miliona potrošeno na stavke koje koje nisu bile predviđene u budžetu, ili za one koje su bile planirane ali su probijene određenim iznosom.

“Ono što je važno reći jeste da smo početkom prošle godine podigli kredit od 25 miliona, ali smo utvrdili da je od tog iznosa izvršena prenamjena od 10 miliona, da li podižući određene stavke unutar kredita za koje nije imao saglasnost Skupštine, ili izostavljajući određene stavke za koje nije ni počeo realizaciju, a imao je namjenska sredstva za to”, kazao je Ninković.

Kako je rekao, postoje i projekti koji nisu postojali u budžetu, a opet su potrošne sredstva, prenose Nezavisne.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *