Press ESC to close

Nešić: “Trojka” da se opredijeli: Јeste li proevropska ili antisrpska politička platforma

Nastavljaju se podanički izlivi odbijanja određenih funkcionera “Trojke” o tome kako neće glasati o izmjenama izbornog zakona, odlazak međunarodnih sudija i uopšte kako neće glasati ni za šta sa Srbima i Hrvatima, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu Ministara Nenad Nešić.

– Neće glasati ni sami nego će čučati u redovima ambasada ili pred kancelarijom bavarskog turiste Šmita i takmičiti se u rušenju svake šanse BiH da postane funkcionalna zemlja. Vrijeme je da se presječe i da “Trojka” jasno kaže šta želi – ono što postoji u stenogramima sastanaka tj. izgradnju BiH na dogovoru sa Srbima i Hrvatima i put ka EU ili želi ono što izlazi iz izjava njihovih funkcionera a to je ukidanje Republike Srpske – kaže Nešić.

Ističe da su Srbi posvećeni očuvanju Ustava, Zakona i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Samo poštujući te temelje postoji BiH koju smo upravo takvu izvukli iz vremena sukoba, tragedija i rata i doveli je prag otvaranja pregovora o članstvu u EU. Takvu BiH mi Srbi želimo – zakonitu, na Ustavu izgrađenu, koja pripada nama, a ne stranim guvernerima i koja je u EU zajedno sa svim drugim državama gde Srbi žive. Sa jakom Republikom Srpskom koju ne damo nikome i ni po koju cijenu – navodi Nešić.

Poručuje da je krajnje vrijeme da se “Trojka” opredijeli jesu li proevropska ili antisrpska politička platforma?

Izvor: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *