Press ESC to close

Anto Marinčić: Čuđenje

Zadnjih desetak dana u Dragu našu, dolazilo je nekoliko europskih i američkih dužnosnika. Razlog je veoma jasan. Po svaku cijenu EU  u ožujku planira dati BiH zeleno svijetlo za otvaranje pristupnih pregovora. Jer će to spasiti EU od nekakvog malignog ruskog utjecaja. Eto, svi ljudi na svijetu, a posebno mi u Dragoj našoj smo slijepi i ne vidimo da bi Rusija mogla zavladati cijelim svijetom. Ma kakvi cijelim svijetom, ako se BiH ne da zeleno svijetlo za pristupne pregovore u ožujku maligni ruski utjecaj će zahvatiti i Mars. Zbog geostrateškog interesa, ali prije svega zbog borbe protiv ruskog malignog utjecaja moramo…

U tijeku nastojanja da se, bez obzira na nikakve stvarne rezultate glede ispunjavanja 14. prioriteta, BiH dodijeli, daruje, otvaranje pristupnih pregovora, Dragu našu posjetila je i Izvršna direktorica EU pri službi za vanjske poslove, Angelina Eichhorst.  Odjednom, nije više potrebno ispuniti onih 14. uvjeta o kojima se govorilo godinama nego samo tri plus jedan! Istina, dodala je kako svih 14. uvjeta ostaju za kasnije i moraju se ispuniti, ali sada, do ožujka, dovoljno je ispuniti i tri plus jedan!  

Što je ta njena poruka pokazala?

Ako se sjećate, poštovani čitatelji, cijelo vrijeme sam pisao kako Bošnjaci-muslimani tvrde da će biti dovoljno ispuniti samo četiri od 14. uvjeta. Nakon posjeta Eichhorst jasno je kako su imali dobre procjene, ili da su imali točne informacije iz vrha EU. Poslije odlaska Izvršne direktorice Eichhorst, u emisiji tzv. Federalne televizije gostovao je ministar vanjskih poslova Drage naše, neformalni vođa “Trojke”, Elmedin Konaković, Bošnjak-musliman. Nije krio svoje zadovoljstvo što će opet izigrati Hrvate i Srbe. Naime, u tom televizijskom nastupu, po prvi put netko od bošnjačkih-muslimanskih političara je kazao da su među ta četiri uvjeta i izmjena Izbornoga zakona, javno je kazao ono što su bošnjački-muslimanski političari do sada vješto krili od bošnjačke-muslimanske javnosti. Pohvalio se činjenicom da su razgovori “Trojke” sa SNSD-om i HDZ-om tog, osmi veljače, bili jako uspješni te da će do usvajanja ta tri plus jedan prioriteta doći prije 21. ožujka. Na prvi pogled reklo bi se da sve štima. I Čović je kazao kako su se dogovorili da se ide u izmjene Izbornoga zakona, ali je Konaković odmah sutradan, za sve medije, ponovio više puta – Bit će donešene Izmjene izbornoga zakona, ali samo tehničke, za ono o legitimnom predstavljanju treba nam izmjena ustava! Čović se do dana današnjega nije oglasio, referirao na tu izjavu Konakovića, što može značiti da su se osmi veljače baš tako dogovorili.  Dodik je, pak, naglasio da će zakon o sudovima biti na dnevnom redu u travnju!

Što se događa? Zašto je Dodik odložio donošenje zakona o sudovima za travanj? Je li u pitanju uvjetovanje europskih dužnosnika novcem za RS? Zašto Čović naivno vjeruje da će biti izmijenjen Izborni zakon i u njemu zastupljeno legitimno predstavljanje do kraja veljače? Možda su ga na to uvjerile najave američkih sankcija? I kad sam već kod najave sankcija za Čovića treba jasno kazati, O’Brien nije u BiH došao zbog ispunjavanja 14. uvjeta, nije došao zbog očuvanja Daytonskog sporazuma, niti suvereniteta i integriteta BiH, i bla, bla, došao je samo iz jednog jedinog razloga, da preko “BH gasa” osigura američko upravljanje i američki profit od plinske južne interkonekcije! Jer preko Hrvata, odnosno Čovića, to bi bilo mnogo teže ostvariti.

Čoviću i Dodiku izgleda nije jasno ono što Bošnjacima-muslimanima itekako jest, da će BiH, najvjerojatnije dobiti otvaranje pristupnih pregovora kad ne bi ispunila ni jedan uvjet!

Ono što bi Hrvati i Srbi u Dragoj našoj mogli uraditi jest da, kako je govorio Dodik, sve blokiraju ako neće biti prihvaćeni zakon o sudovima bez stranih sudaca i Izmjene izbornoga zakona u kojima bi bilo legitimno predstavljanje. Naravno, tu postoji opasnost da se njih dvojicu proglasi krivcima za neispunjavanje i onih minimalnih uvjeta za otvaranje pristupnih pregovora. Znajući to uvidjevši da više ne treba igrati u rukavicama, znajući da će bošnjačka-muslimanska javnost za neuspjeh svakako okriviti Hrvate i Srbe, Dodik je objasnio javnosti kako i zašto neće biti ispunjen niti jedan od “tri plus jedan” uvjeta.  Prafraziram Dodika – Pokažem im u Sarajevu papir, (Trojki”) jeste li vi ovo napisali? Jesmo. Ja se slažem sa ovim što ste vi napisali, oni odgovore mi se ne slažemo s tim što smo napisali, odnosno dogovorili u Bakincima.

Zastupnica „Naše stranke“ u Predstavničkon domu Parlamenta BiH, Bošnjakinja-muslimanka, Sabina Čudić se čudom čudi Čovićevoj izjavi da su Hrvati u BiH jedini iskreno privrženi ideji ulaska BiH u EU i NATO. Ona je, kao, za ulazak u EU, ali nije NIKAKO za to da se usvoji zakon o sudovima bez stranih sudaca niti Izmjene zakona u kojima bi bilo ugrađeno legitimno predstavljenje. Baš čudi što se Čudićka toj izjavi Čovića čudi. A, ona je tako spremna na suživot, jednakost i ravnopravnost naroda u Dragoj našoj. No, i turbo Srbin, Saša Magazinović misli kao i Čudićka. Čudi li još ikoga takav stav, turbo Srbina Saše Magazinovića?

Nakon razgovora i  dogovora u Bakincima, koji je, već sam pisao, bio mrtav i prije nego su počeli, oglasio se ajatolah Mustafa. U svom govoru o „tri kule“, ajatolah Mustafa je članovima  „Trojke“ veoma jasno kazao da NE SMIJU potpisati dogovor o sudovima, izmjenama Izbornoga zakona, da NE SMIJU pristati da imovina ne bude državna. Ne kazao, nego baš zaprijetio.

Poslije prijetnje ajatolaha Mustafe, sve što je do sada razgovarano, dogovarano i dogovoreno između HDZ-a, SNSD-a i Trojke vraćeno je na početne postavke, to jest na čistu nulu, na NIŠTA.

Ne znam više otkada pišem sljedeće: Taktika Bošnjaka-muslimana, glede ispunjavanja 14. uvjeta za otvaranje pregovora oko ulaska u EU, je sljedeća: Inekako ćemo pristati postići dogovor oko 12. prioriteta, ali na donošenje Zakona u sudu u kojemu neće biti stranih sudaca te na donošenje Izmjena izbornoga zakona u kojemu će biti zastupljeno legitimno predstavljanje naroda NI PO KOJU CIJENU NEĆEMO PRISTATI! Istovremeno ćemo gurati priču da je za otvaranje pristupnih pregovora sa EU dovoljno ispuniti samo četiri od 14. uvjeta.

Znaju li to Čović i Dodik?

Naravno da to njih dvojica znaju, kao i svi Hrvati i svi Srbi, ali i Bošnjaci-muslimani znaju da EU za neuspjeh ispunjavanja, čak i ova bijedna “tri plus jedan”, uvjeta neće optužiti Bošnjake-muslimane. Doduše, jedan od uvjeta bi mogao biti ispunjen, nametanjem tehničkih izmjena Izbornoga zakona od strane (ne)legalnog Schmidta, ali sad je i on doveden u nezgodnu situaciju. Nametne li taj zakon prije 21. ožujka EU, iako je planirala dati BiH pristupne pregovore bez ijednog ispunjenog uvjeta to ne bi mogla učiniti, jer kako dati otvaranje pregovora protektoratu u kojemu jedan čovjek donosi zakone, sudi, kažnjava, nameće, ponaša se kao Kim Jong-un.

Zašto se bošnjačka-muslimanska politička oligarhija i ajatolah Mustafa ovako ponašaju?

Na određen način odgovor na to može se vidjeti iz nastupa direktora Memorijalnog centra Potočari u Srebrenici, bošnjačkog-muslimanskog ultraradikala Emira Suljagića koji je odbio primiti velposlanicu Švedske jer se sastala i sa gradonačelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem!!!

“Ovo je od strane švedske veleposlanice kombinacija lijenosti i kolonijalne arogancije. Ona se usudila doći meni na vrata nakon što sam ja dva puta rekao da nisam zainteresiran” – izjavio je Duraković.

Tko je ovdje arogantan, Bošnjak-musliman Suljagić ili švedska veleposlanica? Zamislite to, Suljagić i Bošnjaci-muslimani bi određivali svjetskim političarima, s kim smiju, a s kim ne smiju imati sastanke. I onda Bošnjaci-muslimani tvrde da žele u EU!

Prava je istina da oni žele sahraniti daytonsku BiH jer žele napraviti samo svoju, bošnjačku-muslimansku Bosnu(i Hercegovinu) na načelima šerijata u kojoj ne bi bilo mjesta za Hrvate i Srbe.

“Bila mi je posebna čast, njegovoj ekselenciji dr. Mohamedu Al-Issa, generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta uručiti ‘Ključ grada Sarajeva’. Priznanje u znak zahvalnosti koje simbolizira trajnu vezu grada i građana Sarajeva sa velikim prijateljem BiH i njenog glavnog grada”, kazala je Benjamina Karić.

Treba li na ovo nekomu još i nacrtati kakvu državu žele Bošnjaci-muslimani?

Nakon svega čudi li vas, kao Bošnjakinju-muslimanku Čudićku, sve ovo što se događa u Dragoj našoj?

Draga naša, Žepče, 14. veljače 2024.                                                                                   Anto Marinčić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *