Press ESC to close

Nešić: Rušenje institucija vlastite zemlje je veleizdaja, podrška Vučiću

Rušenje institucija svoje zemlje je veleizdaja i patriotska opozicija sa vlašću se takmiči u lojalnosti i poštovanju institucija države, ne ruši ih i ne promoviše vandalizam, poručio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić povodom nasilnih demonstracija u Srbiji.

“Ako je ovo ‘ Srbija protiv nasilja’ , kakvi li bi bili da nisu samoproklamovani borci protiv nasilja?”, napisao je Nešić na društvenoj mreži “Iks”.

On je poručio opoziciji Srbije da gube svake izbore jer narod osjeća da ne poštuju svoju zemlju, da joj nisu lojalni i da svjesno rade na destabilizaciji za ko zna čije interese.

“Nakon sinioćne sramote i nasilja, uvjeren sam da vam građani Srbije više ne bi dozvolili ni cenzus da pređete. Mirna i bezbjedna Srbija uvijek će poraziti onu nasilnu manjinu”, rekao je Nešić i uputio podršku institucijama Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Demonstranti i poslanici liste “Srbija protiv nasilja” pokušali su sinoć nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada u Beogradu. Nakon što su razbili staklo na vratima, zadržale su ih policijske snage na ulazu u zgradu. Uhapšeno je više od 35 osoba.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon hitne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost da je pokušano nasilno zauzimanje institucija države Srbije, te poručio građanima Srbije da ne brinu, da je država ozbiljna i da će se suprotstaviti svima koji u ovom vide priliku da unište Srbiju i izbornu volju građana koji su svetinja.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *