Press ESC to close

Nešić o saopštenju bošnjačkih generala: Dinosaurusima je mjesto u istoriji

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je ako je pristojnost da ćuti na (Atif) Dudakovićeve snimke paljenja srpskih sela i naređenja da se ubijaju ljudi, onda nikada neće biti pristojan, jer pristojnost nalaže da se ogradite od takvih zlodjela.

-Ako je za Udruženje bošnjačkih generala hrabrost paliti nečije domove, ubijati zarobljenike i civile, na obraz im. To samo govori da im je to bio standard ponašanja – rekao je za Srnu Nešić komentarišući saopštenje bošnjačkih generala koji su stali u odbranu Atifa Dudakovića i obrušili se na ministra bezbjednosti.

Nešić je naglasio da ne želi da daje na značaju grupici dokonih i ocvalih bivših generala koji u svojim glavama i dalje žive u prošlom vijeku.

-Ovim saopštenjima kojima lupaju u ratne bubnjeve pokušavaju vratiti staru slavu i vrijeme u kojem su bili bitni. Danas, niti su bitni niti ih se ko plaši. Ipak, jedno treba da znaju, ovo nije unitarna BiH, niti BiH koja pripada samo jednom narodu. Ovo je zemlja tri ravnopravna naroda – srpskog, hrvatskog i bošnjačkog, i nju čine dva ravnopravna entiteta. Zeznuli su se ako misle da ćemo im dopustiti da je svojataju – poručio je Nešić.

On je naglasio da tapiju 1/1 imaju samo na očevinu, sve ostalo je 1/3.

-Žao mi je ako sam starim generalima podigao pritisak, ali nisam ja kriv što oni žive u prošlom vijeku. Ovo je vijek tehnologija, izgradnje, napretka, ubrzanog razvoja, emapcipacije, a dinosaurusima je mjesto u istoriji – je Nešić.

On je naveo i da Denis Bećirović nikom iz Republike Srpske, kao što tvrde bošnjački generali, “ne smeta”.

-Naprotiv, samo nam je dosadan jer poput pijavice izvlači energiju na besmislice umjesto da se bavimo ekonomskim prilikama i da pokušamo zadržati mlade ljude ovdje. Inače, jako smo mu zahvalni jer niko tako svakodnevno ne učvršćuje Republiku Srpsku kao on. Razmišljamo i da mu dodijelimo neki orden – poručio je Nešić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *