Press ESC to close

Nešić: Ne zanimaju me politički stavovi plaćenih NVO

SARAJEVO – Ministar bezbjednosti Nenad Nešić istakao je da je kao ministar u Savjetu ministara ispunio sve evropske obaveze i uradio najviše posla poštujući ustavne nadležnosti BiH, te ga ne zanimaju politički stavovi nevladinih organizacija /NVO/ koje služe političkim interesima onih koji ih plaćaju.

Nešić je, komentarišući tvrdnju udruženja žrtava i svjedoka “genocida” i pokreta majke enklava Srebrenica i Žepa da “bezbjednosno stanje u BiH nikada nije bilo gore kao sad kada je Nenad Nešić ministar bezbjednosti”, kao i poziv Kristijanu Šmita da ga smijeni, istakao da ne zna u kojoj kancelariji je pisana ta izjava da bezbjednosna situacija nikada nije bila gora, kada svi u Evropi kažu da je ona dobra.

“Valjda im je bila dobra situacija kada smo imali terorističke napade po cijeloj BiH, kada su ekstremisti ubijali vojnike i policajce i napadali na američku Ambasadu. E, pa takvih više nema”, napisao je Nešić na društvenoj mreži “Iks”.

Komentarišući navode da “na sve strane postoje ubistva i napadi na povratnike”, Nešić je rekao da bi od tih udruženja volio da čuje da izraze solidarnost i za napade na starice u Federaciji BiH /FBiH/, te da od MUP-a FBiH zatraže da istraže nestanak srpskih staraca i aktere napada na starce u Lukavcu, Vozući i Mostaru.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske rasvijetlio je svaki napad na povratnike u Srpsku”, napomenuo je Nešić.

On je podsjetio da je kao dijete protjeran iz svog grada, navodeći da nikada nikog nije mrzio, te da se svojim radom trudi da svima bude bolje.

“To što je u nečijim glavama i danas rat – nije moj problem. To što neko ubire debele apanaže da širi mržnju, takođe, nije moj problem”, naveo je Nešić i dodao da će se, sve dok se bavi politikom, zalagati za poštovanje dejtonskog uređenja i ravnopravnost naroda i entiteta.

Prema njegovim riječima to što se neko identifikuje sa tragičnim 1. martom, ne znači da i njega može natjerati da misli isto.

“Ja sam Srbin i najviše na svijetu volim Republiku Srpsku i svoj narod, ali poštujem sve narode i ljude u BiH. Za mene je svaka suza jednako teška, svaka rana jednako bolna”, istakao je Nešić i dodao da su nevladine organizacije iz FBiH do sada mogle viđeti da se ne plaši Kristijana Šmita, te da je pogrešna adresa za prepadanje i ucjene.

Dva nevladina udruženja iz Srebrenice uputila su danas poziv Kristijanu Šmitu da smijeni ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića zbog njegove izjave da 1. mart nije nikakav Dan državnosti BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *