Press ESC to close

Nešić: Ko se u ovom času raduje Ustavnom sudu – odrekao se Republike Srpske

BANjALUKA- Ukoliko cijeli PDP stane iza izjave generalnog sekretara Nenada Vukovića o zadovoljstvu zbog odluke Ustavnog suda – potvrdili bi spremnost da pristanu na sud albanskih sudija u tom sudu i zakone bavarskih turista, te bi svoju sudbinu predali u ruke Kristijana Šmita i politika koje nasrću na Republiku Srpsku, ocijenio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nešić je podsjetio da je juče Vuković “izrazio zadovoljstvo” zbog odluke Ustavnog suda BiH koji je djelimično prihvatio apelaciju PDP-a i ukinuo rješenja Suda BiH kojim je SNSD-u dodijeljen četvrti delegat u Domu naroda Parlamentrane skupštine, te napomenuo da ta odluka ništa ne mijenja u političkoj realnosti već samo potvrđuje pritiske i zloupotrebe takozvanog Ustavnog suda u funkciji štete ka Republici Srpskoj.

“Neprijatelji Republike Srpske organizovali su ovu suštinski nebitnu odluku kao mamac da vide postoji li neko spreman da za malo vlasti ugrozi srpsko jedinstvo”, rekao je Nešić i izrazio nadu da je Vuković nesvjesno ugrozio bezbjednost i stabilnost Republike Srpske.

On je ukazao da nije siguran da bi i tako PDP postao vlast, ali da je potpuno uvjeren da bi tako nestali sa političke scene kao najgori izdajnici.

Nešić je podsjetio da Republika Srpska i cijeli srpski narod ne priznaju Ustavni sud BiH dok iz njega ne budu isključeni stranci i dok ne budu stečeni uslovi da on bude kompletan i u njega se vrate predstavnici srpskog naroda.

On je naglasio da to nije nečiji hir, nego plod činjenice da 30 godina nakon rata, sa još jednim pozitivnim korakom ka EU i otvaranjem pregovora, predstavlja poniženje i uvredu za naše građane u BiH – da im sude albanske sudije, saopšteno je iz DNS-a.

“U toku je još jedan talas pritisaka određenih globalnih centara moći koji žele da zaustave pozitivne trendove u BiH. Naravno, meta im je ponovo Republika Srpska. I bez obzira što imamo demokratsko pravo na različitosti, Srpska mora biti iznad svih nas. U nju su ugrađeni životi desetina hiljada ljudi i ta žrtva nas obavezuje da bar ponekad zastanemo i promislimo o momentu u kojem se nešto dešava”, rekao je Nešić. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *