Press ESC to close

NAJSMTNOSNIJI POŽAR U SAD: Vatrena stihija na Havajima odnijela 89 života (VIDEO)

BROJ poginulih u šumskim požarima na havajskom ostrvu Maui, porastao je na 89, saopštili su lokalni zvaničnici i potvrdili da je riječ o najsmrtonosnijem požaru u SAD u više od 100 godna.

Procjenjuju se razmjere materijalne štete, dok su spasilački timovi sa obučenim psima tragali za neotkrivenim žrtvama u ruševinama izgorjelih naselja, prenosi Rojters.

Prema prvim procjenama troškovi obnove turističkog naselja Lahain procijenjeni su na oko 5,5 milijardi dolara, navodi se u izvještaju Federalne agencije za vanredne situacije (FEMA).

Vatrena stihija je uništila ili oštetila 2.200 objekata, a sprženo je više od 2.100 hektara zemljišta, kazao je guverner Džoš Grin na konferenciji za novinare u subotu, rekavši da će, po svemu sudeći, broj žrtava nastaviti da se povećava.

Zvaničnici službi za vanredne situacije su obećali da će ispitati sistem uzbunjivanja i obaveštavanja, nakon što su neki ostrvljani postavili pitanje da li se moglo učiniti više da se ljudi upozore na požar, prije nego što je vatrena stihija stigla do njihovog kućnog praga.

https://www.youtube.com/watch?v=4b4OgMCKb-c

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *