Press ESC to close

Moskva: Presretnuta i uništena 33 ukrajinska drona

Rat u Ukrajini traje 662 dana. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su tokom noći 33 drona presretnuta i uništena iznad Lipecke, Rostovske i Volgogradske oblasti. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je jačanje sistema PVO.

Lokalne vlasti: Dijelovi oborenog drona usmrtili jednu osobu

Načelnik oblasti Odese rekao je da su krhotine oborenog ruskog drona usmrtile jednog civila.

Prethodno je saopšteno da je ukrajinska PVO noćas uništila više od 20 ruskih bespilotnih letjelica.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su iznad Odese devet ruskih dronova iranske proizvodnje, potvrdio je guverner Oleh Kiper u poruci na Telegramu podsjetivši da je to treći ruski vazdušni napad na region Odese u proteklih nedjelju dana, prenosi Rojters

-Jedan od oborenih dronova pao je na stambeni objekat u Odeskom okrugu i eksplodirao – rekao je Kiper dodavši da je da je oštećeno nekoliko kuća, a da je kasnije je u jednoj pronađeno beživotno tijelo.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo je saopštilo da su PVO sistemi osim dronova uništili i rusku balističku krstareću raketu “iskander.“

Ruski PVO tokom noći presreo i uništio 33 ukrajinska drona

Ruske protivvazdušne snage su tokom noći presrele i uništile 33 ukrajinske bespilotne letjelice iznad Lipecke, Rostovske i Volgogradske oblasti, saopštilo je  Ministarstvo odbrane Rusije.

Gubernatori Rostovske i Volgogradske oblasti Vasilij Golubjev i Andrej Bočarov saopštili su da u njihovim regionima nije bilo žrtava, prenosi TASS.

Od kada je počela napad na Ukrajinu u februaru prošle godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o pokušajima napada ukrajinskih dronova na pogranične oblasti, Krim i Moskvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *